Fontolóra vehetné, hogy hagyja abba az alkoholfogyasztást?

0
732

Megfontolhatná, hogyan hagyja abba az alkoholfogyasztást. Mivel az alkoholt viszonylag könnyű beszerezni, a 21 évesnél idősebbek számára legálisan fogyasztható, társadalmilag elfogadható, ez az egyik legszélesebb körben használt mámorító anyag. Bár nem mindenki, aki alkoholt iszik, függővé válik, fontos, hogy megértsük a nehéz és tivornya ivás kockázatát annak érdekében, hogy megelőzzük az AUD kialakulását.

Az USA-ban 220 millió 17 éves vagy annál idősebb ember számolt be arról, hogy életében alkoholt fogyasztott a kábítószer-használatról és az egészségről szóló 2017-es országos felmérés (NSDUH) szerint.1 az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala becslése szerint 2018-ban több mint 327 millió ember tartózkodott az országban.2 tekintve a mai populációt és az alkoholfogyasztás előfordulását az amerikaiak körében, nem meglepő, hogy több mint 18 millió 18 millió 18 évesnél idősebb embernek alkoholfogyasztási zavara (AUD) vagy alkoholizmusa volt 2017.3-ban.

Mi az a Standard ital?

Néhány ember lehet, hogy nem tudja, hogy a “rendszeres” mennyiségű alkoholfogyasztás már közelít problematikus szinten. Lehetséges, hogy ezek közül a kérdések közül néhányat az ivás mérésével az a tény ad hozzá, hogy kissé nehéz megérteni, hogy mi az a standard ital, és hogy mennyi az ivás tekinthető ” mérsékelt. Az Egyesült Államokban egy standard ital tartalmaz 0.6 folyadék uncia tiszta alkohol, amely megtalálható a.

A nehéz ivás jellemzően azt jelenti, hogy a férfiak számára heti 15 vagy több italt fogyasztanak, vagy a nők számára hetente 8 vagy több italt fogyasztanak.12 A NIAA szerint az ivás az alkoholfogyasztás mintájával jár, ami 0, 08 g/dL-es vagy annál magasabb véralkoholkoncentrációt (BAC) eredményez.4 felnőtt férfiak, ez általában körülbelül 5 ital néhány óra alatt, és a felnőtt nők, ez általában körülbelül 4
Hogyan Kell Abbahagyni Az Alkoholfogyasztást?

Bár a rehabilitáció egyetlen formája sem lesz megfelelő mindenki számára, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Intézet (Nida) felvázolja a kábítószer-és alkoholfüggőség hatékony kezelésének több elvét.7 Sok alkoholfüggőség kezelési programok működnek hasonló elvek. Az AUD-kezelés általában a következőket foglalja magában.

Amikor megpróbálja abbahagyni az ivást, az orvosi detox gyakran a kiindulási hely az úton a gyógyulás. Méregtelenítés az alkohol kellemetlen lehet a kapcsolódó akut alkohol elvonási szindróma lehet életveszélyes, ha bal kezeletlen. Azonban a megfelelő orvosi kezelés segíthet enyhíteni a kellemetlenséget és / vagy kezelni a súlyos szövődmények, hogy előfordulhat. 

Mivel csökkenti a visszaesés kockázatát

Attól függően, hogy a szükséges szintű kezelés, lehet kezelni egy fekvőbeteg vagy járóbeteg-ellátás. A fekvőbeteg – rehabilitációs programok magukban foglalják mind a rövid (28 vagy 30 napos), mind a hosszabb távú (90+ napos) programokat.10 fekvőbeteg-vagy lakóépületben a betegek a kezelőközpontban élnek, miközben állandó felügyeletet és támogatást kapnak az alkalmazottaktól és társaiktól.

A járóbeteg-programokban azok, akik a gyógyulás felé dolgoznak, otthon vagy más külső rezidenciákon élnek, míg függőségi kezelést kapnak.9,10 bár ezek a programok csak a kezelés alatt való részvételt igénylik, intenzitásuk és időbeli elkötelezettségük változhat. Programozás terjedhet óra-hosszú ülések néhány alkalommal egy héten több órát naponta.

A beállítástól függetlenül minden kezelési terv különböző helyreállítási programozásokat kínál, például egyéni és csoportos tanácsadást, megküzdési készségek oktatását, valamint a relapszusmegelőzési technikákat. Magánszemélyek is részt vehetnek a viselkedési terápiák (azaz, a Kognitív Viselkedés Terápia, Motivációs Javítása Terápia) célja, hogy a változás maladaptív gondolatok, viselkedések, elősegíti a stressz kezelése, hatékony megküzdési mechanizmusok, valamint csökken a visszaesés kockázata.

Az alkohol és a megfelelő folyadékbevitel elkerülésével

Bármi legyen is az alkoholfogyasztása – legyen az egyetlen ünnepi péntek esti ital vagy öntsön magának egy Olivia Pope méretű pohár bort minden egyes este-számos előnye van annak, ha alkoholmentes lesz. Sokakat már ismersz: fogyás, jobb alvás, és egy boldogabb, egészségesebb hangulat. De pontosan mi történik a testedben, amitől sayonara olyan jó az alkoholhoz? A máj felelős a tisztítás a szervezet a toxinok – beleértve az alkohol.

Amikor kivonjuk az alkoholt az egyenletből, “a máj nem kell foglalkozni metabolizáló etanol, és összpontosíthat, hogy a szervezet szűrője más toxinok, hogy természetesen találkozunk,” Raichbach mondja. A túl sok ivás zsírmájbetegséget, májgyulladást, és idővel cirrhosist és májelégtelenséget okozhat. Feltétlenül beszéljen orvosával, ha bármilyen gyógyszert szed. Egyes gyógyszerek kölcsönhatásba lépnek az alkohollal, és növelhetik az ivásból eredő májkárosodás kockázatát. Egy másik plusz, hogy rehydrating a szervezet, hogy a megjelenés javulhat.

“Bár a mérsékelt ivás nem jelent nagy számú azonnali életveszélyes aggályok, gyorsan tud venni egy észrevehető vámot a megjelenését-még egy éjszaka után a túlzott igénybevétel,” figyelmeztet Greuner. “A kevesebb víz a testben azonnali és látható hatásokhoz vezet, beleértve a száraz és ráncosabb bőrt, a vörös arcokat, az ekcémát és a véraláfutásos szemeket.”De vegyél ki egy éjszakát-vagy egy hónapot-az ivásból, és valószínűleg boldogabb leszel attól, amit a tükörben látsz. “Az alkohol és a megfelelő hidratálás elkerülésével a bőre hamarosan visszatér a normális egészséges állapotába”.