Hogyan artériás hipertónia veszélyes egy személy

0
1547
hogyan-befolyásolja-az-életkor-problémák-magas-vérnyomás

A vérnyomást validált berendezéssel rendelkező egészségügyi szakembereknek kell mérniük, legalább 5 perc pihenés után, míg a beteg ülő vagy fekvő helyzetben van. Biztosítani kell a kartámaszt, és a mandzsettát a szív magasságába kell helyezni. Az első mérést mindkét felkarban.

Milyen gyakran ellenőrizze a vérnyomását

milyen-gyakran-ellenőrizze-a-vérnyomásáta megfelelő szélességű mandzsettával kell elvégezni. Mérjen legalább 2-szer többet, ha a mérések között >10 mm Hg-t különböztet meg. Meg kell adni az utolsó két mérés átlagát. Oldalkülönbség esetén a magasabb vérnyomás a helyes. Idős korban a vérnyomást is meg kell mérni 1 és 3 perc álló idő után. Pitvarfibrilláció esetén kézi mérés javasolt.

Egyre gyakoribbá válik, hogy maguk a betegek mérik a vérnyomást a recepciókon, és a SPRINT-vizsgálatot [7], amely ezt a módszert alkalmazta, széles körben megvitatták [8]. Amikor a betegek maguk mérik a vérnyomást, még a vételi környezetben, a vérnyomás átlagosan lesz 5-15 mm Hg alacsonyabb [9].

Még az otthoni vérnyomásmérés is értékes kiegészítőként van kiemelve, de ügyelni kell arra, hogy a Proft betegek helyesen mérjék, és tisztában legyenek azzal, hogy ezek a nyomások legalább 5 mm Hg-rel alacsonyabbak, mint a vételi nyomás. A diagnosztikai határ magas vérnyomás otthoni vérnyomás mérése ≥135/85 mm Hg. Otthoni vérnyomás mérése egyidejűleg hozzájárulhat egy elkötelezettebb beteg fokozott tapadás.

Ambuláns vérnyomás mérése 1 napig ajánlott, többek között, az úgynevezett vitrocks hatás gyanúja esetén, vagy ha alapos kockázatértékelés szükséges. Itt is alkalmazni alacsonyabb határértékeket diagnózis, ≥130/80 mm Hg nappal vagy ≥135/85 mm Hg nappal vagy ≥ 120/70 mm Hg éjszaka.

A 3-as fokozatú magas vérnyomás (vérnyomás ≥180/110 mm Hg) vagy másodlagos szervkárosodás, a diagnózis lehet tenni az első mérés, különben új mérés szükséges külön fogadási látogatások vagy otthon.

Klinikai értékelés
A megfelelő kockázati rétegződés és a kezelési célok megválasztása érdekében meg kell vizsgálni a megállapított kardiovaszkuláris betegséget és a hipertóniás szerv károsodásának jeleit. Ha jelen van, meg kell célozni az alacsonyabb vérnyomásra vonatkozó célt. Szervi hatások hiányában a beteg kockázati rétegződését körültekintőbben kell elvégezni. Az ESH / ESC a szívkoszorúér-kockázat szisztematikus értékelését javasolja (www.heartscore.org). diabeteses betegek esetében a svéd kockázati motor a Nemzeti diabetológiai nyilvántartás honlapján

Hogyan kell kezelni a magas vérnyomás hatékony módszerekkel

hogyan-kell-kezelni-a-magas-vérnyomás-hatékony-módszerekkelHipertóniás szervkárosodás, közepes fokú vesekárosodás (becsült GFR [eGFR] <60 ml/perc), microalbuminuria vagy bal kamrai hipertrófia az EKG-n vagy ultrahangon már megfontolásra került. Szintén ide tartozik a boka kar index <0.9, nagy impulzusnyomás (az idősek ≥60 mm Hg), előrehaladott retinopathia vagy nagy impulzus hullám sebessége mért speciális berendezések.

A cardiovascularis betegségek közé tartozik a TIA, a stroke és a myocardialis infarctus, de a szívelégtelenség is, beleértve a bal kamrai funkció megőrzésével járó szívelégtelenséget (HFpEF, szívelégtelenség tartósított ejekciós frakcióval) és a pitvarfibrillációt.

Minden hipertóniás betegnél EKG-t és mintavételt kell végezni, beleértve az U-albumin kreatinin indexet (1.ajánlás, A B bizonyíték szintje).

Kezelés
A legtöbb beteget elsődleges kezelésben kell részesíteni, de másodlagos vagy terápiás rezisztens hipertónia gyanúja esetén, magas kockázat esetén a beteget szakorvoshoz kell utalni. Sajnos Svédországban kevés ilyen van. A másodlagos hipertenziót mindig 2-es fokozatú magas vérnyomásban szenvedő fiatalabb (<40 éves) betegeknél és más Genesis gyanújával járó tüneteknél kell gyanítani.

A hipertóniás betegek legalább 5-10% – a obstruktív alvási apnoe szindrómában szenved, 5-15% – a primer VOC chevroletonismusban szenved [10]. A Pheochromocytoma és más endokrin betegségek ritkán fordulnak elő, de fontos annak vizsgálata, hogy fennáll-e klinikai gyanú. Fogamzásgátló tabletták okozhat magas vérnyomás körülbelül 5 százaléka a felhasználók. Fibromuscularis dysplasia egy másik fő oka a vérnyomás emelkedése a fiatalabb nők.

Különösen jól alkalmas idős emberek kezelésére, külön szisztoličke magas vérnyomás, valamint a zatajivanju szív. Hatástalan, ha glomerulus filtrációs rendszer sokkal kevesebb, mint 30 ml / perc. Ebben az esetben használjon más duiretikát (fursemid, torasemid).

Hogyan befolyásolja az életkor problémák magas vérnyomás

hogyan-befolyásolja-az-életkor-problémák-magas-vérnyomásEzek különösen ideális kezelésére magas vérnyomás, különösen forgatókönyvek, mint az angina tünetek, tartós postinfarktni, a forgatókönyvek, amikor azt akarjuk, hogy ellenőrizzék a szabályszerűségét a szív, a kezelés a szívmegállás, a szíve a lányok, akik előkészítik a szülést. a β-blokkolók nem egységesek és nem mind. Az úgynevezett β-blokkolók vazodilatirajući jelentősen használják.

A legújabb kutatási tanulmányok azt mutatják, hogy hasznos hatása csökkenti a központi hipertónia (nagyrészt felelős a magas cardio esemény), valamint az alsó endothelialne diszfunkció. Ezek is sokkal kisebb káros hatások (kapcsolatban a régi hagyományos β blokarote), amely a nemhez kapcsolódó zavar, valamint szem előtt tartva novonastalog cukorbetegség problémák.

Megközelítés a kezelés a magas vérnyomás gyógyszerek

Csak 40% hypertoničara kezelés, valamint csak 35% eléri a nyomásérték sokkal kevesebb, mint 140/90 Hgmm. A végén a stressz érték minden ember sokkal kevesebb, mint 140/90 Hgmm, és ha a kezelés jól tolerálható, ajánlott, hogy az érték kisebb, mint 130/80 Hgmm. Figyelembe kell azonban vennie az egyén korát,

különösen az idősebb kort (&gt; &gt; 65 év, különösen a&gt; & gt; 80 év). A legfontosabb, hogy figyelembe vesszük a kiváló keringési kezelés. Azt is meg kell, hogy bármilyen típusú fennállása cukorbetegség, krónikus vesebetegség, szívkoszorúér-betegség, kardiovaszkuláris betegség, stroke, preboljelog.