Hogyan kerüljük el a ráncokat?

0
839

A ráncok nem ártanak. Néhány Arcvonal megnyerő lehet, és karaktert adhat az arcodhoz. De nem titok, hogy sokan szeretnénk kordában tartani őket. Orvosi vagy sebészeti beavatkozás nélkül, nehéz lehet visszafordítani a ráncok megjelenése, ha már őket. De vannak lépések, amiket megtehetsz, és az életmód megváltoztatásával lelassíthatod a megjelenésüket. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a nyolc bizonyítékokkal alátámasztott módszert, hogy távol tartsuk a ráncokat. Mi okoz ráncokat?

Mindenki bőre öregszik, ezért a bőr egy fiatal gyerek és a bőr egy 90 éves néz ki nagyon más. Bőr elveszti rugalmasságát, ahogy öregszünk, mert kollagén termelés lelassul az idő múlásával. Ezt a folyamatot számos tényező súlyosbíthatja, többek között a napfénynek való kitettség, a szennyezés, valamint bizonyos életmódbeli szokások.

Hogyan védjük meg a bőrünket?

Ahogy öregszel, a bőröd is egyre vékonyabb és szárazabb lesz. Ha a bőr nem rendelkezik annyi nedvesség vagy térfogat, mint korábban, akkor is, hogy hajlamosabb a ráncok. Mit lehet tenni, hogy megakadályozzák a ráncok? A genetika szerepet játszhat abban, hogyan öregszik a bőr idővel. Ezt hívják belső öregedésnek. De még ha a családodnak olyan bőre is van, ami könnyen ráncosodik, akkor is jó hatással van a bőrödre, és hogy milyen jól öregszik.

Bár elkerülhetetlen, hogy ráncok jelennek meg egy bizonyos ponton, ügyelve a bőrt is megy egy hosszú utat, hogy ráncmentes, amíg csak lehetséges. Az alábbiakban nyolc életstílustényező található, amelyek segíthetnek abban, hogy a bőr egészségesnek és fiatalosnak látszódjon. Védje meg magát a naptól! Közismert tény, hogy a napnak való kitettség károsíthatja a bőrt, ami idő előtti öregedéshez és ráncokhoz vezethet.

Hogy megvédje a bőrét a nap káros ultraibolya (UV) sugaraitól, létfontosságú, hogy minden nap 30-50 közötti SPF-et alkalmazzunk, még ha túl is van borulva. Az UV-sugarak még mindig áthatolnak a felhőkön, szóval ne hagyd ki a naptejet, csak azért, mert nem süt a nap. Az extra védelem érdekében viseljen széles karimás kalapot, világos színű ruhát, ami tükrözi a napot, és napszemüveget UV védelemmel. Az eetinoidok, amelyek a vitaminból származnak, az egyik legtanulmányozottabb öregedésgátló összetevő. Néha nevezik retinol, retinoidok képesek növelni a kollagén termelés, amely segít fel a bőrt.

A retinoidok a bőr regenerálódását is elősegítik, és elősegíthetik új erek létrehozását, amelyek segíthetik a bőr általános megjelenését és textúráját. Öt fő típusú retinoidok, mindegyik kissé különböző fokú potencia. Néhány krémek, angolnák, hogy lehet vásárolni a pulton, míg mások csak receptre kapható.

Ivóvíz elengedhetetlen a jó egészség

Bőrgyógyászok azt javasoljuk, kezdve egy kis mennyiségű, hogy tesztelje a bőr tolerancia a termék, majd használja minden második nap, hogy elkerüljék a hámlás. Beszéljen a bőrgyógyász, hogy megtudja, melyik lehetőség a megfelelő a bőr. A hidratáló úgy viselkedik, mint egy pohár víz az arcodnak. Hidratáló segít táplálni és hidratálni a bőrt. Ez különösen fontos, ahogy öregszel, és a bőröd kiszárad, ami miatt hajlamosabb a ráncokra.

A kutatások azt mutatják, hogy a hyaluronic acidtrused Source-t és a Ctrused vitamint tartalmazó hidratáló krém használata különösen hatékony a ráncok kialakulásának vagy elmélyülésének megakadályozásában. Az ivóvíz elengedhetetlen a jó egészséghez. A testednek majdnem minden funkciójához víz kell. Amellett, hogy az életfunkciók, mint a kipirulás toxinok a szervezetből, segíti az emésztést, szabályozza a testhőmérsékletet, a víz is segít megőrizni a bőr egészséges és hidratált belülről.

Egy 2016-os tanulmány szerint az Ön alvási helyzete hatással lehet a ráncok kialakulására. A tanulmány megállapította, hogy az emberek, akik aludni az oldalukon vagy a gyomor hajlamosak a mechanikai tömörítési erők, amely felgyorsítja a ráncok kialakulását, valamint torzítja az arc bőrt. Az egyik módja annak, hogy megakadályozzák ezt, hogy próbálja meg aludni a hátán, ahelyett, hogy az oldalán vagy a gyomorban. Selyem párnahuzatok is kedvesebb a bőr, mint a pamut, mivel kevesebb súrlódás, valamint segít megelőzni a kopás a bőr.

A ráncok elkerülhetetlen része az öregedésnek

A dohányfüst károsítja a kollagént és az elasztint, a rostszálakat, amik a bőr rugalmasságát és erejét adják. A cigarettában lévő nikotin miatt az erek összehúzódnak. Ez csökkenti a bőrbe áramló vér mennyiségét. Ennek eredményeként, a bőr nem kap annyi oxigént. Ez is korlátozza a fontos tápanyagok, mint a-vitamin, hogy lehet, hogy a bőr.

Szerint a Mayo Klinika, a meleg kapcsolódó cigaretta is okozhat ráncokat. Továbbá, az ismételt pursing az ajkak, hogy belégzés vezethet korai ráncok körül a száj körül. Ismétlődő arcmozgások, mint a hunyorítás, szemöldökráncolás, vagy az ajkak redukálása felgyorsíthatja a ráncok kialakulását.

Ha Ön találja magát hunyorító gyakran, ez lehet a jele, hogy meg kell, hogy a szemét, vagy hogy szüksége van egy erősebb recept a szemüveg vagy kontaktlencse. Az új gyógyszer felírása előnyös lehet a bőrének, valamint a szemének. A ráncok elkerülhetetlen része az öregedésnek, de vannak lépések, amiket megtehetsz, hogy lelassítsd a fejlődésüket, és megakadályozd az újak kialakulását.

Az életmód olyan tényezői, mint a vitaminban gazdag étrend, rengeteg vizet iszik, védi a bőrét a naptól, nem dohányzik, és a stressz kezelése kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a bőre egészséges és fiatalos maradjon. A retinoid és a hialuronsavat és C-vitamint tartalmazó hidratáló használata szintén hatékony lehet a ráncok kialakulásának megelőzésében.