Hogyan vezet biztonság éjjel?

0
689

Veszélyes lehet szemüvegben vezetni a sötétben? Éjszaka nehezebb jól látni? Itt magyarázható ebben a cikkben, hogyan kell kezelni a változásokat a vizuális funkció éjszakai vezetés közben. A szem alkalmazkodik az éjjellátóhoz, és ha járművet vezetünk, nagyon fontos, hogy összpontosítsunk, és még több figyelmet fordítsunk rá. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente több mint egymillió ember hal meg közúti balesetekben Olaszországban.

Nem lehet megbecsülni, hogy ezek közül hány van vizuális probléma miatt. Azonban a vezetés nem ajánlott, nem csak akkor, ha a reflexek lelassulnak az életkor, vagy miután az alkohol vagy kábítószer, hanem akkor is, ha a vizuális probléma rosszabbodott.

Mi a legbiztonságosabb módja annak, hogy viseljen éjszaka

A rossz fokozatú lencsék viselése a távolságok és színek rossz érzékelését, valamint rossz toleranciát vált ki az autók fényszóróival szemben. Ha a lencsék helyes, a vezetés lesz kellemesebb és biztonságos, de honnan tudod, hogy a lencsék valóban a tökéletesek? A megfelelő lencsék segítenek nekünk nem csak, hogy jobban, hanem, hogy egy jobb felfogása a tárgyak körülöttünk, vagy bármilyen veszély. Sok járművezetőnek látási problémái vannak, és ez minden bizonnyal sok baleset okozója.

Az Ön biztonságát a vizuális élesség és a jármű jó vezetési képessége közötti kapcsolat határozza meg. Ha több mint negyven, javasoljuk, hogy vizuális ellenőrzés kétévente. Az optikus minden bizonnyal képes lesz elkapni a kezdete egy lehetséges vizuális zavar, mielőtt késő. Tudtad, hogy a szemnek van egy tulajdonsága, amit “alkalmazkodás a sötéthez” – nek hívnak, ami lehetővé teszi, hogy visszanyerje a helyes látást, miután erős megvilágításnak van kitéve?

Óvatosnak kell lenned, amikor vezetsz

Ez az adaptáció azonban nem működik azonnal, mert a látás kell időt adni a fehérje úgynevezett “rhodopsin”aktiválni a pálcákat, hogy hagyja pihenni a kúpok. Fotópikus látásból szkotopikussá válunk. A kúpok érzékenyebbek, ezért a fordított út sokkal gyorsabb. Másrészt, emeralopia a tünet van, amikor a látás problémás, különösen a sötétben, mivel a csökkentett működése a pálcikák.

A képesség, hogy alkalmazkodni a sötétség rosszabbodik az évek során, és a lencse elveszíti az átláthatóságot, pupilla dinamika lesz kevésbé gyors, ezért kevésbé hatékony. Ezekben az esetekben a vezetés kockázata növekszik a sötétben. Még a rövidlátó, azt találták, hogy a vizuális zavar növekszik, bár kissé, napnyugtakor. Először is, ha ezt nem tette meg nemrégiben, szemvizsgálatra van szükség, amelynek során-ha van ilyen-fénytörési hibákat jelöl ki, és ellenőrzi, hogy az aktuális szemüveg érvényes-e.

Ellenőrizze az összes autóalkatrészek

Még akkor is, ha nem szenved myopia, előfordulhat, hogy amikor a fény esik, akkor is csökken a vizuális teljesítmény, annak a ténynek köszönhetően, hogy a pupilla tágul, valamint a mélysége a látómező csökken.

Különböző típusú vezetés szemüveg a szemét, hogy helyesen megkapja a fény ingerekre, hogy ellensúlyozza a vakító fény, s zengő, javítja a kontraszt érzékenység, színérzékelés, különösen éjszaka. Ne feledje, hogy mind az idős, mind a kezdő vezető, akkor nehezebb lesz vezetni éjszaka, mert a látás korlátozott, valamint a reflexió a különböző fények bosszanthatja. Győződjön meg róla, hogy a kocsi tükrei és ablakai elég tiszták.

Ellenőrizze azt is, hogy az ablaktörlők nem koptak-e el, és hogy a motorháztető belsejében található edényben lévő fagyálló folyadék szintje még mindig elegendő-e. Meg kell győződnie arról, hogy a fényszóró az autó tökéletesen rendben van. Ellenőrizze, hogy az izzók nem égtek-e el, és hogy a fényszórók megfelelően vannak-e egymáshoz igazítva. Ellenőrizze, hogy a visszapillantó tükrök megfelelően orientáltak-e.