Hypertonia tünetei és kezelése

0
1758
hypertonia-tunetei-es-kezelese

A magas vérnyomás korunk egyik legnagyobb köz wellness kérdése, a létrehozott, változó, valamint különösen a világ fejletlen országaiban. A magas vérnyomás korunk egyik legnagyobb közegészségügyi és wellness kérdése, a létrehozott, módosított, különösen a világ fejletlen nemzeteiben.

Kezelés a magas vérnyomás elleni küzdelem

kezelés-a-magas-vérnyomás-elleni-küzdelemEz a kardiovaszkuláris morbiditás és mortalitás fontos veszélyes aspektusa (általában szem előtt tartva, cardiovascularis események, mint a szívroham, stroke, halál, szívelégtelenség, bubrežno hiba, külső artériás betegség).

A felnőtt populációban a magas vérnyomás előfordulási gyakorisága 30-40%, idősebb korban (60 év felett) pedig több mint 60%. Magas vérnyomás (HA) ritkán történik külön, T. J. gyakran, amellett, hogy ez, vannak különböző más cardio fenyegetés tényezők (diabetes mellitus, dyslipidemia, sűrűség, durva szex, üledékes életmód).

Ha vannak metabolikus veszély elemek (cukorbetegség melitus és dyslipidaemia), mi multiplicran hatása a teljes cardio kockázatára. Ezért fontos, hogy együtt a terápia a hipertónia, valamint a különböző más veszélyes szempontok.

Ha a szisztolés vérnyomás ≥ 140 Hgmm, a diasztolés vérnyomás ≥ 90 Hgmm mérve egy orvos a munkahelyen, beszélünk magas vérnyomás után kód vérnyomás mérése otthoni értékek ≥ 130/85 Hgmm hiszem, hipertónia.

Van egy meghatározott stratégia csökkenti a vérnyomás kezelésére a magas vérnyomás. Elsősorban az életmód gyakorlatának kiigazításával, valamint a gyógyszerek használatával foglalkozik.

Megváltoztatása a rutin az élet igaz minden foka magas vérnyomás. Különösen ez vonatkozik az élelmiszerekre: a zöldségek, hüvelyesek, Brazil, teljes, gabonafélék, friss gyümölcsök, halak, telítetlen zsírok (különösen olívaolaj) felhasználásának növelése, valamint a vörös hús és a telített zsírok fogyasztásának csökkentése.

Mediterrán étrendterv, példaként, ideális esetben egy diétás terv szerény alkoholfogyasztással (általában 125 ml fehérbor egy étellel). Számos tanulmány és meta-analízis kimutatta, hogy a mediterrán étrendnek köze

van a csökkent cardio eseményekhez és a teljes mortalitáshoz. A mediterrán étrend emellett csökkenti a vérnyomást, eredményesen segíti a vércukorszintet és a lipid paramétereket.

Különösen ki kell hangsúlyozni az érték minimalizálása só bevitel. Ajánlott naponta több mint 5 g só, amely a teljes lakosság, különösen a hypertoničare. Sok ember, áztatott több mint 10 gramm só naponta. Só csökkentése behatol a területen javnozdravstvenu, valamint kell,

Hogyan befolyásolja a só a hypertext

hogyan-befolyásolja-a-só-a-hypertexthogy a legfontosabb prioritást együtt az élelmiszer-piac, a kormány és a lakosság egésze, annak a ténynek köszönhető, hogy 80% – a sófogyasztás kerül a szervezetbe segítségével bizonyos készítmények vagy polugotovih elemek.

Közvetlen kapcsolat van az alkoholfogyasztás, a magas vérnyomás és a szív-és érrendszeri betegségek és a kockázat között. A meta-analízis és a kutatás azt tanácsolja, hogy csökkentse az alkoholfogyasztást, különösen a hypertoničara.

Étrend kell társítani a különböző egyéb változások az élet gyakorlat, mert nagymértékben kapcsolódik a testmozgás, valamint ellenőrző testsúly. A Prehranjenost, valamint a sűrűség a kardiovaszkuláris eredetű halálozás és a mortalitás magas kockázatával is összefüggött. A zsírégetés erősítheti a vérnyomáscsökkentő hatékonyságot, és növelheti a cardio fenyegetés profilját.

Zsírégetés tartozik interdiszciplináris módszer, amely magában foglalja a megfelelő étkezés, valamint a rendszeres edzés. A normális cardiovascularis fizikai aktivitás hozzájárul a vérnyomás megelőzéséhez és hatékony kezeléséhez, valamint csökkenti a kardiovaszkuláris kockázatokat és a mortalitást.

Kód hypertoničara ajánlott harminc perc egy nap, intenzív aerob képzési környezet (séta, futás, bickliranje, úszás) 5-7 nap egy héten. Hasznos 2-3 nap egy héten. Alkalmazás izometričkog gyakorlat sokkal kevésbé pozitív eredményt minimalizálja a vérnyomást, valamint a cardio veszélyek.

A dohányzás a szívbetegség és a rák fő kockázata. Leszokni a dohányzásról egészséges és kiegyensúlyozott életmódként, megelőzni a cardio eseményeket, különösen a stroke-ot, a szívrohamot, és a perifériás artériás állapotot.

Gyógyszerek a magas vérnyomás kezelésére. A magas vérnyomás kezelésére javasolt gyógyszerek öt csoportja van: ace prevenciók, angiotenzinskih blokkolók β-receptorok, kalciumcsatorna-blokkolók és diuretikumok (tijazidi és tijazidima diuretikumok, mint pl. klortalidon és indapamid).

Ezek a gyógyszerek csökkentik a vérnyomást, csökkentik a cardiovascularis eseményeket, és ezáltal csökkentik a cardio morbiditást és halált. Ezeknek a gyógyszereknek a jólétének oka elsősorban a vérnyomáscsökkentő hatás.

Néha más vérnyomáscsökkentőket is alkalmazunk (van 5 fontos csoportok felett), mint pl. α-blokkolók, központi antihipertenzív aktivitás, mineralo-kortikoidnih receptorok antagonistái. Azokban az emberekben alkalmazták, ahol 5 jelentős vérnyomáscsökkentő csoport kombinációja nem tudta kontrollálni a tó feszültségét.

Milyen gyógyszereket használnak a magas vérnyomás kezelésére

milyen-gyógyszereket-használnak-a-magas-vérnyomás-kezeléséreA rendszerint előtulajdonban lévő vérnyomáscsökkentő csoport a Raas – a (renin-angiotenzin-aldosteronski rendszer) blokkolója.

A RaaS és a, Képviselői: ACE megelőző intézkedések, valamint angiotenzinskih receptor blokkolók (ARB). Tevékenységük rendkívül összehasonlítható egyszerűen nuz-hatása blokatore anagiotenzinskih receptorok hasonló placebu.

ACE prevenciós intézkedések és ARB nem kombinálhatók egymással a magas vérnyomás terápia. Ez a gyógyszerek, hogy megelőzte Ju károsodás a célszervek, amely megteremti a hta (bal kamrai hipertrófia). Preveniraju előfordulási gyakorisága szoba fibrillacije.

Indicirans az emberek koszorúér preboljenim, miokardiális infarktus, valamint az emberek zatajivanjem szív. Drasztikusan csökkenti az albuminuriju, magasabb, mint bármilyen típusú vérnyomáscsökkentők, valamint csökkenti a progresszió a betegség dijabetičnoj, valamint nedijabetičnoj kroničnoj bubrežnoj betegség.

Kalcium-hálózati blokkolók A kalciumcsatorna-blokkolók a gyógyszerek heterogén csoportjába tartoznak. A magas vérnyomás kezelésére elsősorban használja hosszan tartó djelujuće blokatore kalcium hálózatok generációs III. vérnyomásra gyakorolt hatás hasonló, mint a különböző más vérnyomáscsökkentő csoportok,

t. j. vérnyomáscsökkentő, csökkenti a jelentős kardiovaksularnih események előfordulási gyakoriságát, amellett, hogy csökkenti a halál. Több közülük hatékonyabb, a β-blokkolók csökkenti a progresszió az atherosclerosis karotidnih artériák. Hasznos és csökkenti a bal kamrai hypertrophiát és csökkenti a proteinuriát.

Tijazidi és tijazidima diuretikumként

A diuretikumok vérnyomáscsökkentő hatást fejtenek ki önmagában vagy más vérnyomáscsökkentőkkel kombinációban(általában blokatorima sra-a-Val). Egyenlő, mint a többi vérnyomáscsökkentő csapat, TJ bizalom megelőzésében cardio morbiditás, valamint a halál.