A hipertónia kialakulásának okai

0
1563
a-hipertonia-kialakulasanak-okai

Nem számít, mennyi koleszterint viszünk az organizmusba, de hogy vannak a telített zsírsavak az ételben, amit eszünk. Például, olívaolaj csökkenti a rossz koleszterin (LDL), növeli a jó (HDL).

A kifejezés koleszterin gyakran találkozunk, jelenleg minket társítani a zsír, problémák a keringés, és végül, problémák a szív. Szívbetegség, véredények a világon a leggyakoribb halálok, így a tudósok minden nap azon dolgoznak, hogy megtalálják a módját, hogy csökkentsék a krvožilnih betegség.

Hogyan jelenik meg a magas vérnyomás?

Hogyan-jelenik-meg-a-magas-vérnyomás

Ismeretes, hogy az erek betegségeinek kockázata nőkben és férfiakban eltérő. A férfiak legnagyobb kockázata a harmincas évek és az élet ötvenedik éve között mutatkozik, míg a nők ebben az időszakban a menopauzáig védik a hormonnut. Ezt követően a kockázat mindkét nem azonos, ha egy nő nem vesz hormon terápia. A hetvenes években a kockázat nagy mindkét csoport miatt a természetes öregedő artériák.

A nemzetközi tudományos orvosi kutatások megerősítették, hogy a koleszterin csökkenése, amely a faktorkockázat, jelentősen csökken, valamint a szívelégtelenség miatti mortalitás. Természetesen, koleszterin nem az egyetlen tényező kockázat. Hozzá kell adni a dohányzást, az emelkedett vérnyomást, a cukorbetegséget, az örökséget, és sokkal többet arról, hogy milyen kevés vagy egyáltalán nem is tudom, azt állítják, tudósok.

Egészen a közelmúltig, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) preporučavala, hogy a napi bevitel a koleszterin nem lehet magasabb, mint dijetike másodfokú jelentősége, mert, például, a napi bevitel 1000 mg az élelmiszer okoz csak egy öt százalékkal nagyobb kolesterolemiju.

Azt is kimutatta, hogy hosszú arcú vádaskodások tojás, mert a magas koleszterinszint, nem még mindig olyan veszélyes, mint gondoltam, mert úgy tűnik, hogy egy jelentős mennyiségű lecitina dió valóban semlegesíti a koleszterin tartalmát.

Jó és rossz zsír

Mi kell vigyázni a diéta nem az összeg a koleszterin az élelmiszer már telített zsír bennük. A telített zsírok húsban, húskészítményekben, tojásokban, tejben és tejtermékekben találhatók kekszben, péksüteményben és sütiben. Elméletileg, ezek a zsírok növelik az összkoleszterin szintjét, elsősorban azért, mert LDL-koleszterin (rossz koleszterin). Hús baromfi azonban tartalmaz nagyon kevés zasićenih zsír, ha eltávolítja a bőrt.

A jó zsír, azaz. több állati eredetű nezasićene zsírsav főleg a halakban található. Mi hozza meg az élelmiszer hal zsír, jelentősen csökkenti az LDL-koleszterin és trigliceridi. A vér szűkössé válik, és csökkenti az alvadás veszélyét.

Ellentétben a korábbi hiedelemmel, ami egy hal masnija, hogy kedvezőbb hatással a koleszterin. Ez vonatkozik a tengeri és folyami halakra és a kék-fehér halakra.

Az eszkimók, akiknek az étrendje hal-és halzsír-alapú, szinte nem is rendelkeznek krvožilnih-betegséggel.

Az ellenszer a rossz zsír

Az-ellenszer-a-rossz-zsír

Mondhatjuk, hogy a hal az olívaolajban a rossz koleszterin ellenszere helyett. A kategória jednostruko trans zsír is, liba, pačja zsír. Úgy tűnik, még mindig élvezheted a sült kacsát. De óvatosan a rögzítőkkel.

Nevezetesen, az anyagcsere a zsír fontos a szálak. Győződjön meg róla, a diéta jelentősen növeli a gyümölcsök, zöldségek, korpa, bab, algák, főleg a zöldségek miatt . Ez a választás ellátja a jótékony hatással lesz az emésztést.

Alma enni, mert a tudósok bebizonyították, hogy a pektin csökkenti a koleszterin mennyiségét. Polifenoli a bor védi a falakat az erek annyira ingyenes ebéd után inni egy pohár bort, és ez fekete (gazdag taninom). Webshop ajánlat: rendelés koleszterin egyensúly segít fenntartani a normális koleszterinszintet.

 

Mi a normális vérnyomás?

Mi-a-normális-vérnyomás

Amikor a vérnyomást olvassuk, két különböző típusú nyomás-a legalacsonyabb és a legmagasabb. Egy egészséges személy egészséges és normális vérnyomását 120/80-130/90 mm Hgmm-nek tekintik. Az American Heart Association és az American College of Cardiology (ACC) azt javasolja, hogy mindenki – kortól függetlenül-a vérnyomás 130/80 Hgmm alatti legyen.

Ezen a szinten az emberek alacsony a kockázata a stroke és a szívroham. Minél magasabb a vérnyomása, annál nagyobb a kockázata. Értékek 135/85 (135/85), a kockázat kétszer akkora, mint a szívinfarktus vagy stroke, mint valaki, akinek a vérnyomás 115 per 75 (115/75).

Egyes betegségek esetén beszéljen orvosával a vérnyomásáról
De néhány idős embernek ez túl korlátozó lehet. Ha Ön 65 év feletti, és bizonyos betegségei vannak, mint például tüdőbetegség, 2-es típusú cukorbetegség vagy demencia, a túl alacsony vérnyomás egyéb kockázatokhoz, például ájuláshoz vezethet. Beszéljen orvosával, mi a jó Önnek.

Szisztolés vérnyomás-a felső szám
A felső szám, amely a magasabb a két szám, méri a nyomást az artériák, amikor a szív ver (amikor a szívizom összehúzódik). A szisztolés vérnyomás felső nyomását szív összehúzódáskor (szisztolés) mérik, általában 120 és 140 Hg (16, 0 – 18, 7 kPa) között, felnőtteknél. Ez a szám a cardiovascularis betegségek kockázati tényezője 50 évesnél idősebb személyek esetében. A legtöbb embernél a szisztolés vérnyomás a korral folyamatosan emelkedik a nagy artériák merevsége és a plakkok hosszú távú felhalmozódása miatt, ami a cardiovascularis betegségek előfordulásának növekedését jelenti.

Diasztol-a legalacsonyabb szám
Az alacsonyabb szám, amely az alacsonyabb szám méri a nyomást a borsóban a szívdobbanások között.
A diasztolés vérnyomás az artériákban mért legalacsonyabb érték. Akkor fordul elő, amikor a szívizom ellazul a szívdobbanások között. Amikor a szívizom megpihen és ellazul, a vér visszaáramlik az erekbe, amit diasztolnak hívnak.
Várható, hogy minden negyedik felnőtt svédnek magas a vérnyomása, ami azt jelenti, hogy a szívnek keményen kell dolgoznia a pumpálásért, ami a stroke és más szívbetegségek magasabb kockázatát jelenti.

Miért veszélyes a magas vérnyomás?

Miért-veszélyes-a-magas-vérnyomás

A világon minden 8 haláleset a magas vérnyomás miatt következik be, a különböző országok között pedig nagy különbségek vannak. Körülbelül minden negyedik férfi és minden ötödik nő magas vérnyomásban szenved világszerte. A magas vérnyomású betegek fele nem tud róla, a sötétség száma pedig nagy. Gyakori tünetek: fejfájás, feszültség és fáradtság.

A magas vérnyomás gyakori egészségügyi probléma, amely növeli a kockázatot, különösen a stroke, hanem a myocardialis infarctus, pangásos szívelégtelenség, vesebetegség és a keringés csökkenése a lábakban.

Magas vérnyomás esetén komplikációk léphetnek fel más szervekben, például a szemekben, a vesékben, az artériákban és az agyban. Ha magas a vérnyomása, a vérnyomásmérés segíthet megállapítani, hogy a gyógyszer hatása és a diéta változtatása hatásos-e. Ha úgy találja, hogy magas a vérnyomása, vannak kezelések, és rendszeresen mérje a vérnyomását.
Tudjon meg többet a magas vérnyomás