Hypertonia kezelés és a hipertónia szövődményei

0
1663
hypertonia-kezeles-es-a-hipertonia-szovodmenyei

Vérnyomás változik a különböző egyének, de a nap folyamán is. Az alacsony vérnyomás (hipotenzió vagy hipotenzió) gyakran ártalmatlan, és nem igényel kezelést, és a legtöbb esetben nincsenek tünetei. Ha azonban szédül, hideg a bőre vagy ájul, forduljon az egészségügyi központhoz, és ha fájdalma van, hívja a 112-est.

Az alacsony vérnyomás veszélyes?

Az-alacsony-vérnyomás-veszélyes

Az alacsony vérnyomás kívánatosnak tűnhet, és sokak számára nem okoz problémát. De néhány embernél az alacsony vérnyomás szédülést és ájulást okozhat. Súlyos esetekben életveszélyes lehet.

Sok orvos szerint a krónikus alacsony vérnyomás veszélyes lehet, ha észrevehető tüneteket, például hirtelen vérnyomásesést okoz.

Szédülés vagy szédülés
Hogy gyengének érzed magad. Ájulás (az úgynevezett syncope)
A szörny és a szokatlan szomjúság néha vérnyomáscsökkenést okozhat. A fenevad azonban nem utal automatikusan alacsony vérnyomásra. Láz, hányás, súlyos hasmenés és kimerítő testmozgás mind állathoz vezethet.
Koncentráció hiánya
Ha Ön nem kedvező aktív
Homályos látás
Émelygés
Hideg, nedves, sápadt bőr
Gyors, sekély légzés
Fáradtság és gyengeségérzet
Depresszió
Miért van alacsony vérnyomásod?
A vérnyomás változó és egyéni. Az alacsony vérnyomás okai a kiszáradástól a súlyos orvosi vagy sebészeti rendellenességekig terjedhetnek. Fontos, hogy megtudja, mi okozza az alacsony vérnyomás, hogy lehet kezelni.

Ha az alacsony vérnyomás klinikai tüneteket okoz, az oka gyakran annak a ténynek köszönhető, hogy a szív nem pumpál megfelelő nyomással, az artéria falai túl kitágultak, vagy nincs elég intravascularis folyadék (intra = belül + vaszkuláris = erek) a rendszerben. Az alacsony vérnyomás gyakoribb a fiatal, karcsú és magas emberek körében.

Csökken a vérnyomás-amikor a vérnyomás hirtelen csökken
Ha alacsony a vérnyomása, vérnyomásesést, szédülést és ájulást tapasztalhat, le kell ülnie, vagy le kell feküdnie. Lehet, hogy segítségre van szüksége.

Ha a heartxi túl gyorsan, vérnyomás csökkenhet, mert nincs elég idő, hogy a szív töltse ki az egyes stroke (diastol). Az idősebb emberek elájulhatnak, aztán jó, ha felemelik a lábukat, hogy a vér visszakerüljön a fejükbe. A vércukorszint és a vércukorszint problémái emlékeztethetnek a vérnyomás csökkenésére.

A szív lassan ver.,
Ha a heartxi túl lassan, lehet, hogy túl sok időt diastol, amikor a vér nem folyik.

Sérült szívizom
Ha a szívizom sérült vagy irritált, lehet, hogy nincs elég szivattyúzó erő fenntartani a vérnyomást.

Támadás!
Szívroham (miokardiális infarktus) esetén a szívizom meggyengülhet úgy, hogy a szív túl gyenge a pumpáláshoz. Szívbillentyűk lehetővé teszik a vér áramlását csak egy irányba. Ha egy szelep meghibásodik, a vér hátrafelé úszhat, és ki tudja egyenlíteni a testbe áramló vért. Ha egy szelep szűkebb lesz (stenotikus), a véráramlás csökkenthető.

Kezelések az alacsony vérnyomás
Az egyik oka annak, hogy a szívbetegség annyira elterjedt és nehéz leküzdeni, hogy gyakran jelentős változtatásokat igényel az ember életmódjában-olyan változtatásokat, amelyeket nem mindig könnyű végrehajtani.

Rendszeres testmozgás és fizikai aktivitás ellensúlyozza az alacsony vérnyomást. Győződjön meg róla, hogy változtatni az életmód, ha nem aktív. Kezdj el mozgólépcsővel járni, vagy menj el a boltba, ha passzív életet élsz.
Kezelések az alacsony vérnyomás, azt jelenti, hogy változtatni az étrend rendszeres testmozgás, de ez is lehet a gyógyszert szed. Ritkán túl késő elkezdeni a képzést, sokan nem értik a valódi veszélyt, amíg a sérülés történik. De csinál egy orvosi vizsgálat megkezdése előtt képzés, ha aggódik a szíve. Ha aggódik, vannak olyan cégek, amelyek a vérnyomásra, a magas vérlipidekre és a cukorbetegségre szakosodtak.

A szokásos étrendben szereplő élelmiszerek a vadon fogott halak, a füves állatok húsa és a tojás.

Meg lehet előzni a magas vérnyomást?

Meg-lehet-előzni-a-magas-vérnyomást

Kompressziós harisnya segíthet-különösen, ha visszeres vénák. Nyomást gyakorolnak a lábakra és a lábakra, ami segíti a vér keringését.

Biotudományos áttörések tettek, hogy hatással lehet a magas vérnyomás, például a kutatás, amely képes volt izolálni szokatlan összetevők ritka tengeri növények.

Kábítószer
Az alacsony vérnyomásra vonatkozó súlyos panaszokat néha gyógyszerekkel kezelik. A szervezet csak élelmiszerként képes felszívni az antioxidánsokat a svéd Élelmiszerbiztonsági Ügynökség szerint, de az amerikai Gyógyszerügynökség (FDA) elfogadott néhány gyógyszerészeti készítmény.

Vérnyomás mérés: hogyan kell mérni?

Vérnyomás-mérés-hogyan-kell-mérni

A Seanol egy Ecklonia Cava-ból származó algakivonat, amely 100-szor erősebb, mint a szárazföldi antioxidánsok. Az ok, hogy hatékony az, hogy a szárazföldi alapú antioxidánsok vízoldékonyak, míg a seanol bejuthat zsírszövetbe. Seanol által jóváhagyott az amerikai FDA Ecklonia Cava Marin.
Calamarine, ami egy mélytengeri Omega3.
A vérnyomás az az erő vagy nyomás a szívből, amely a vért pumpálja, azaz a vérnyomást az artériákba. Így azt mutatja, a szivattyúzó erő a szív, amely megteremti a nyomást az artériákban, amely szabályozza a perctérfogat a szív, valamint az ellenállás az érfa.

A szív használja, hogy vért pumpáljon a testbe. A nyomást a pumpált vér ereje és mennyisége, valamint az artériák mérete és rugalmassága határozza meg.

Vérnyomás-változások folyamatosan attól függően, tevékenységek, hőmérséklet, diéta, érzelmi állapot, a testtartás, a összesítés állam, illetve a kábítószer-használat.

ismerve a vérnyomást
ismerve a vérnyomást

Figyelembe véve a vérnyomás: gyakran, vérnyomás mérik az artéria a felkar. általában akkor mérik, amikor a karoddal egy asztalon pihensz. A kar kell kissé hajlított, hogy ez a szív szintjén. A vérnyomásértékeket higany milliméterben (Hgmm) mérik, és két számként ismerik el.

A vérnyomást egy vérnyomásmérő nevű eszközzel lehet mérni, ami gyakori, ha a felső kart egy kicsit a könyök fölött szorosra tekerik. Vérnyomás van írva, mint egy osztás száma 2 számjegy. A felső érték a szisztolés nyomásra és a szívverés legnagyobb nyomására utal. Az alsó számot diasztolés nyomásnak nevezik, amely a speciesear legkisebb nyomását mutatja, és a szív nyugalmi állapotában mérik. Mindkét érték fontos annak megállapításához,hogy jó-e a normál érték.