Hogyan befolyásolja a magas vérnyomás az egészségünket

0
1645
hogyan-befolyasolja-a-magas-vernyomas-az-egeszsegunket

A magas vérnyomás pszichoszomatikus betegség. Ez azt jelenti, hogy mind a fizikai, mind a mentális tényezők érintettek. Ezért lehetséges, hogy kapcsolat van az érzések és a magas vérnyomás között.

Mi az a vér magas vérnyomás?

mi-az-a-vér-magas-vérnyomásA magas vérnyomás abnormális vérnyomás-emelkedés az artériás falakon. Emberek milliói szenvednek ebben az állapotban. Ez gyakoribb a középkorban, de előfordulhat bármely szakaszában az élet.

A hipertónia pontos oka még nem ismert. Ez még egy krónikus betegség. Ez azt jelenti, hogy tudjuk irányítani, de nincs ismert gyógymódja. Az állapotnak súlyos következményei lehetnek, és szélsőséges esetekben szívleállás vagy stroke kialakulásához vezethet.

Minden szakértő egyetért abban, hogy az érzelmi tényezők hatalmas hatással vannak a vérnyomásra. Ez különösen igaz a nagyon erős érzelmi állapotok és folyamatos stressz esetén.

Néhány orvosi idő, Luis Chiozza, menj még tovább, és mondd, hogy a tudatalatti folyamatok fontos kockázati tényező a magas vérnyomás. Nézzük meg közelebbről az érzések és a magas vérnyomás közötti kapcsolatot.

“Amit az emberek nem mondanak ajkukkal, azt nem csak érzések vagy attitűdök fejezik ki, hanem bizonyos szervek működése is.”
– Luis Chiozza.-

Érzések és magas vérnyomás: extrém düh
Franz Alexander orvos, aki tanulmányozta az érzelmek és a magas vérnyomás közötti kapcsolatot. A korábbi ügyeit használva referenciaként arra a következtetésre jutott, hogy van kapcsolat az elfojtott düh és a betegség között.

A tanulmányaiban rámutatott, hogy a magas vérnyomásban szenvedő betegek általában nagyon alárendeltek és függőek. Azt is nehezen tudták kifejezni, hogy nem értenek egyet senkivel, ehelyett keserűvé váltak.
A tudós szerint ez az izgalom okozza a magas vérnyomást ezekben az ellenséges és destruktív helyzetekben.

Mi az igazi vérnyomás

mi-az-igazi-vérnyomásAmi gyakran történik a magas vérnyomás az, hogy két érzés ellenáll egymásnak, ami viszont megfelel két fiziológiai folyamatok.

Ebben az esetben van egy harag, amely növeli a vér áramlását, ami az erek összehúzódnak. Ez a feszültség idővel nő, és ekkor lép fel hypertonin.

Mittelman és Reiser két másik tudós, akik egyetértenek ezzel a magyarázattal, és rámutattak különböző tényezőkre, amelyek ezt az érzést kelthetik.

Az egyik a frusztrált függőségi tendenciákra utal. Más szóval, a beteg azt akarta, hogy valaki gondoskodjon róla, és nem volt senki, aki ezt megtehette volna.

Egyéb okai Elfojtott harag lehet: kár, hogy az ember önbecsülése, a félelem, hogy elveszíti a munkát, vagy a vita egy rettegett alakja hatóság, stb.

Érzések és hipertónia: rossz közérzet
Viktor Von Weizsaecker, a híres német orvos, azt mondja, hogy a düh kapcsolódik a ” magas vérnyomás gyakran társul egyfajta alázat.

Azt jelzi, hogy a magas vérnyomásban szenvedő emberek úgy érzik, hogy nem érték el életcéljaikat, és hogy a betegség a kompenzáció egyik módja.

Dr. Luis Chiozza is rámutat, hogy magas vérnyomás akkor jelentkezik, amikor úgy érezzük, hogy a személyes méltóságunkat érintette.

A magas vérnyomással rendelkező személy azt tapasztalja, hogy igazságtalanul bántak vele és tehetetlennek érzi magát ebben a helyzetben.Helyreállítást akarnak, de ezt úgy próbálják elérni, hogy ” szánalomra méltóvá válnak.”Más szóval, még inkább tehetetlenné válnak. Ez okozza a betegséget.

Szomorú nő
Ezek a szakértők aeumanalitikai szempontból beszélnek, így megpróbálják megérteni a tudatalatti tüneteket. Ezek a tünetek gyakran fordul elő a szervezetben, mint pszichoszomatikus betegségek. Úgy hiszik, hogy a betegség egy tudatalatti valóság.

Meg kell jegyeznünk, hogy a gondolkodók pozitivizmusban kritizálták őket, akik javaslataikat puszta spekulációnak tekintik.

Típusú hipertónia

típusú-hipertóniaAkárhogy is, az ilyen betegségben szenvedőknek elemezniük kell az érzelmi egészségüket, és meg kell kérdezniük maguktól, hogy tisztelik-e őket. Talán a válasz a kérdésre az egészség javítása.
Mivel az artériás hipertónia, amely a kardiovaszkuláris betegség és a halál fő kockázati tényezője, mind a betegek, mind az orvosi közösség esetében kissé kicsúszott a középpontból, az újonnan közzétett, felülvizsgált európai hipertóniás iránymutatások különösen üdvözlendők [1]. Pozitív, hogy az iránymutatásokat az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) és az Európai hipertóniás Társaság (ESH) közösen teszi közzé.

A tartalom nagy része közös a korábbi iránymutatásokkal és a svéd Gyógyszerügynökség 2014-től szóló legutóbbi svéd kezelési ajánlásával [2]. Itt azonban már ki mindkét fontos bizonyíték javasoljuk, többek között valamivel alacsonyabb cél a vérnyomás tartományok számos konkrét hír arról, vizsgálat, kezelés.

Körülbelül 1,1 milliárd embernek van artériás hipertóniája, ami már nem jóléti betegség, hanem ugyanolyan mértékben releváns a fejlődő országokban [3]. A népesség elöregedésével a prevalencia jelentősen növekedni fog a következő évtizedben. Ugyanakkor a morbiditást okozó hipertenzió 1990 óta 40% – kal nőtt, a jobb diagnózis és kezelési lehetőségek ellenére [4].

A kezelés elsöprő jelei ellenére a kezelt hipertóniás betegek kevesebb mint 50% – ának szisztolés vérnyomása <140 Hgmm [5, 6]. Ezen kívül az aluldiagnosztika nagy, ezért az iránymutatások tartalmaznak egy I. osztályú ajánlást bizonyíték B a vérnyomás szűrés már 18 éves kortól. Mind humanitárius, mind gazdasági szempontból indokoltnak tartják, hogy nagyobb forrásokat fektessenek be az átvizsgálás és a megelőzés terén.

A magas vérnyomás meghatározása
Az iránymutatásokban a magas vérnyomás meghatározása változatlan marad, azaz az átlagos vérnyomás >140/90 mm Hg. A vérnyomás és a kockázat közötti kapcsolatot azonban hangsúlyozni kell. Ezért, ha a hipertóniás diagnózist megállapították, vagy társult cardiovascularis betegség esetén, általában a 140/90 mm Hgmm-nél alacsonyabb tartományon belül kell célozni a vérnyomásra vonatkozó célértéket. Ez egy olyan elv, amely a tudományos bizonyítékok ellenére is oktatási problémát jelenthet a betegekkel és kollégákkal való kommunikációban.